Kampeerverlichting | de juiste kampeerverlichting

Kampeerverlichting | de juiste kampeerverlichting

Er zijn gas-, benzine- en petroleumlampen, lampen met een kaars of lampen op batterijen. Voor een deel zal uw keus afhangen van de verkrijgbaarheid van de verschillende brandstofsoorten. Voor een vakantie in Europa zullen gaslampen en elektrische kampeerverlichting de voorkeur verdienen. Naast de hoofdverlichting is ook een zaklantaarn aan te raden.

Gaslampen

Gaslampen werken op een gewone (Camping Gaz) gastank (voor lichtgewicht kamperen te zwaar), een doorprikblikje of op een patroon met schroefaansluiting. De patroon met schroefaansluiting is handiger, omdat blikje en lamp tijdens de reis afzonderlijk kunnen worden opgeborgen en vervoerd. Bij het losschroeven van de lamp wordt de toevoer van gas automatisch afgesloten.

Bij doorprikblikjes is dat niet mogelijk. Pas als hij leeg is, kunt u de lamp verwijderen.

Verder is een automatische ontsteking (ook wel Piëzo-ontsteking genoemd) een handige voorziening. Let er op dat de lamp stabiel is op te stellen. Koop liefst een exemplaar met een zekerheidsventiel (omvalbeveiliging). Zonder zo’n voorziening kan de lamp bij omvallen een steekvlam geven en brand veroorzaken.

Elektrische kampeerverlichting

Dit soort lampen is in ruime mate te koop: van kleine, lichtgewicht zaklampen voor in de rugzak tot modellen waarmee u de hele (voor)tent kunt verlichten. Bij het maken van een keus kunt u onder meer letten op de lichtopbrengst van de lamp, het gewicht en het aantal en soort batterijen dat nodig is. Prettig is ook om te weten hoe lang het ongeveer duurt voordat de batterijen zijn uitgeput. Sommige zaklampen zijn voorzien van oplaadbare batterijen. Deze kunnen soms zowel via het 220V-net als het 12V-circuit van de auto worden opgeladen.

Een aparte categorie vormen lampen die handmatig worden bediend. Hier komt u de aloude knijpkat tegen, maar ook moderne soortgenoten.

Overige kampeerlampen

Voor benzinelampen heeft u ongelode benzine nodig. Of speciale brandstof die u in literflessen bij Opblaasbare Tenten kunt kopen. Voor het vervoeren van benzine (en ook brandstoffen als petroleum) zijn brandstofflessen te koop. Als ongelode benzine op uw vakantiebestemming moeilijk verkrijgbaar is, kan een petroleumlamp uitkomst bieden. Vanwege de geur die ze verspreiden, gebruikt u dergelijke lampen bij voorkeur in goed geventileerde ruimten.


//
//
Producten
Afdeling verkoop
//
Retourneren
Product retourneren
//
Klantenservice
vraag maar raak!

Heb je een vraag, wil je een product retourneren of heb je een andere vraag? Kom maar op, we horen graag van je!