kampeerverlichting

Kampeerverlichting en campinglamp Van sfeerverlichting, tentlampen, zaklampen tot hoofdverlichting

kampeerverlichting

Ontdek het aanbod kampeerverlichting.

In het donker vind je in jouw tent niets terug en daarvoor is kampeerverlichting ideaal. Ontdek het aanbod kampeerverlichting. Hier kan je terecht voor zaklampen, ideaal voor een korte avondwandeling. Daarnaast is er ook een aanbod hoofdlampen, om makkelijk het licht meteen in de juiste richting te hebben. Voor meer licht aan jouw tent is een lantaarn ideaal.

Een campinglamp nodig? Bekijk alle tentlampen

Wanneer je houdt van kamperen, dan is goede, betrouwbare kampeerverlichting essentieel. Niet alleen een kampeerlamp voor in de tent zelf, maar bijvoorbeeld ook een zaklamp of hoofdlamp om je in het donker een weg te kunnen banen over het kampeerterrein. Op de online kampeerwinkel vindt je een ruim assortiment kampeerlampen in verschillende prijsklassen. Je kan uw gewenste kampeer lamp hier eenvoudig en veilig online bestellen.

Hardlopers vandaag 

Laat er nu altijd licht zijn! Nou, onze medewerkers geven je handige tips!

Kampeerverlichting | de juiste kampeerverlichting

Er zijn gas-, benzine- en petroleumlampen, lampen met een kaars of lampen op batterijen. Voor een deel zal uw keus afhangen van de verkrijgbaarheid van de verschillende brandstofsoorten. Voor een vakantie in Europa zullen gaslampen en elektrische kampeerverlichting de voorkeur verdienen. Naast de hoofdverlichting is ook een zaklantaarn aan te raden. Gaslampen Gaslampen werken op een gewone (Camping Gaz) gastank (voor lichtgewicht kamperen te zwaar), een doorprikblikje of op een patroon met schroefaansluiting. De patroon met schroefaansluiting is handiger, omdat blikje...

De voordelen van led kampeerverlichting

Bent u op zoek naar een goede kampeerverlichting? En zijn efficiënt energieverbruik en milieuvriendelijkheid voor u daarbij belangrijke criteria? Dan is een oplaadbare led kampeerverlichting wellicht iets voor u. Op Opblaasbare Tenten vindt u diverse oplaadbare led kampeerverlichting, voor diverse doeleinden te gebruiken en binnen iedere prijsklasse. Waarom led kampeerverlichting gebruiken? Dankzij de technologische ontwikkelingen, zijn led kampeerlampen de conventionele campinglamp voorbijgestoken wat betreft lichtopbrengst, efficiëntie en techniek. Een led kampeerlamp geeft een helder licht en verbruikt daarbij weinig energie....

Welke kampeerverlichting is geschikt?

Wanneer je op zoek bent naar een kampeerlantaarn voor in de tent, een zaklamp of een hoofdlamp dan is de keuze zeer divers. Belangrijk om mee te nemen in jouw keuze is naast de grootte en het gewicht van de lamp zeker ook de grootte van de lichtopbrengst en de duurzaamheid. Tot hoe ver wil je dat de lichtbundel van uw kampeerlamp reikt? En hoe lang wil je dat de campinglamp en de batterij of accu meegaat? Als je jouw kampeerlamp voor verschillende doeleinden wilt kunnen gebruiken, is het handig als deze uitgerust is met een spaarschakeling. Op die manier moet de lamp niet altijd op vol vermogen werken als dat niet noodzakelijk is.

Led kampeerlamp

Tegenwoordig functioneren de meeste kampeerlampen op led. Een kampeerlamp op led heeft als grote voordelen dat het minder energie verbruikt, lang meegaat en erg veilig is in gebruik. Een led lamp zet 90% van de energie om in licht, terwijl slechts 10% in warmte omgezet wordt. Een zaklamp met led zal dus niet heet worden, zodat het ook voor kinderen veilig te gebruiken is.

Kampeerverlichting, de kampeerlantaarn

Een avondje gezellig doorbrengen aan jouw tent kan met een kampeerlantaarn. Een kampeerlantaarn geeft veel licht en verspreid dit over een grote oppervlakte, zodat je ook in het donker lichtcomfort hebt.

Uitgebreide keuze in kampeerverlichting

Een kampeerlantaarn geeft veel licht, verspreid over een grote oppervlakte. Een camping lantaarn is dan ook onmisbaar om samen / met het gezin een leuke avond te kunnen doorbrengen in of voor de opblaastent. Vroeger werkten kampeerlantaarns vooral op gas, benzine of petroleum. Hoewel deze lampen goed en fel licht geven, zijn ze niet altijd even veilig in gebruik. Gelukkig zijn er ook heel wat elektrische lampen verkrijgbaar, werkzaam op batterijen of accu.

Er zijn diverse soorten campinglantaarns te koop:

van lichtgewicht modelletjes die ook in een rugzak passen tot wat grotere exemplaren, waarmee je een hele tent van licht kan voorzien. Naast gewicht en afmeting, zijn ook de lichtopbrengst (uitgedrukt in lumen), voedingsbron (batterijen of accu, al dan niet oplaadbaar) en de brandtijd belangrijke factoren die meespelen wanneer je een camping lantaarn gaat uitzoeken.

Populair: de led lantaarn camping

Dankzij de recente technologische ontwikkelingen op het vlak van led verlichting, is de led lantaarn tegenwoordig erg populair. In vergelijking met gewone lampen, zijn led lampen veel duurzamer en zuiniger in gebruik. Ze gaan daardoor niet alleen veel langer mee; ze gaan ook efficiënter om met de beschikbare energie. Een led lantaarn zal dus langer meegaan op dezelfde batterij of accu dan een gewone camping lantaarn en levert vaak ook nog een grotere lichtopbrengst op.

Een bijkomend voordeel is dat een led lamp niet zo warm wordt als bijvoorbeeld een gloeilamp, zodat een led lantaarn ook veiliger in gebruik is, wat zeker ook een voordeel is als er (jonge) kinderen in de buurt zijn.

Zaklamp nodig? Alle zaklampen voor het kamperen

Niets is zo handig om een goede zaklamp bij de hand te hebben als het donker is op het kampeerterrein. Als je een goede zaklamp wil kopen, let dan zeker op de lichtsterkte van de zaklamp. Ook de batterij van de zaklamp is belangrijk, een oplaadbare zaklamp is steeds handig. Een goede zaklamp is een essentieel item in jouw kampeeruitrusting. Ideaal om een korte avondwandeling te maken of om het nachtleven in een bosrijk gebied te gaan exploreren. Maar ook hard nodig als je in het donker de sanitaire voorzieningen op jouw camping wilt opzoeken.

Ook terug thuisgekomen zal jouw zaklamp nog altijd goed dienst doen, al was het maar om achter de hand te hebben wanneer de stroom uitvalt en je zich in het donker een weg moet banen naar de groepenkast.

Welke zaklamp kies jij?

Wanneer je een zaklamp voor het kamperen wilt kopen, is de verscheidenheid enorm. Hoe maak je nu een goede keuze? Welke zaklamp geschikt is voor jou, hangt vooral af van waarvoor je deze wilt kunnen gebruiken. Wil je in jouw opblaastent nog wat kunnen lezen of wil je nog scherp in de verte kunnen zien als de avond valt? Vergelijk daartoe goed de lichtopbrengst, uitgedrukt in ‘lumen’, en de lichtkracht, uitgedrukt in ‘lux’ van de zaklantaarns. Wil je jouw zaklamp langdurig kunnen gebruiken, kies er dan eentje met een lange brandtijd. Ook handig is dat je energiestand, lichtprogramma en lichtfunctie kan aanpassen, zodat je de lamp efficiënter kan gebruiken wat energieverbruik betreft.

Bij de keuze van de kampeer zaklamp zal ook de afmeting en het gewicht van de zaklantaarn een rol spelen, zeker wanneer je met de rugzak rondtrekt. Ook de kwaliteit van zowel de zaklamp als de behuizing is een essentiële factor. Je wilt immers een zaklantaarn die tegen een stootje kan. De betere zaklantaarns zijn meestal voorzien van een behuizing in slijtvast en corrosiebestendig geanodiseerd aluminium. Ook in vochtbestendigheid zijn er verschillen; variërend zaklampen verkrijgbaar van spatwaterdicht zaklampen tot waterdicht zaklampen. Met een waterdichte zaklamp kan je zelfs duiken.

Gebruiksvriendelijkheid van de zaklamp voor het kamperen

Tot slot is ook de gebruiksvriendelijkheid belangrijk. Hoe makkelijker de zaklamp te bedienen is, hoe liever je ervan gebruik zal maken. Houdt je graag  beide handen vrij, dan is een hoofdlamp misschien te overwegen.

Hoofdlamp nodig? Ruim aanbod hoofdlampen op de kampeerwinkel!

Een hoofdlamp komt uitstekend van pas tijdens het uitvoeren van klusjes in het donker thuis, bij het uitoefenen van sporten zoals hardlopen, joggen en nordic walking of tijdens het kamperen. Wil je een hoofdlamp kopen? Dan kan je bij kampeerwinkel online goed terecht! Hier vindt je diverse leds hoofdlampen van het gerenommeerde merk Led Lenser.

Waarom een hoofdlamp kopen?

Een hoofdlamp is een lamp die je door middel van een elastische hoofdband op jouw voorhoofd kan dragen. De band is eenvoudig aan te passen, zodat meerdere personen hetzelfde hoofdlampje kunnen gebruiken. Een hoofdlamp biedt je in vergelijking met een gewone zaklamp het grote voordeel dat je jouw handen vrij hebt en dat de lamp schijnt in de richting waarnaar je kijkt. Zo’n hoofdzaklamp is tijdens de kampeervakantie ideaal om in het donker iets te repareren, de tent op te zetten, ’s avonds in de tent nog wat te lezen, of om wat licht bij te schijnen als je aan het koken of afwassen bent.

//
//
Producten
Afdeling verkoop
//
Retourneren
Product retourneren
//
Klantenservice
vraag maar raak!

Heb je een vraag, wil je een product retourneren of heb je een andere vraag? Kom maar op, we horen graag van je!