Wat voor een kampeerder bent U? Waar op letten.

Wat voor een kampeerder bent U? Waar op letten.

Als u een opblaasbare tent wilt kopen moet u zich eerst afvragen wat voor een kampeerder u bent. Met hoeveel personen gaat u op vakantie? Gaat u met de auto, de fiets of meestal te voet? Hoe vaak gaat u? Eén keer per jaar twee weekjes naar het zuiden of kampeert u bijna elk weekend in Nederland of België?

Opblaasbare tent en vervoer

Opblaasbare tenten zijn er te kust en te keur. Kamperen kunt u dan ook zo luxueus maken als u zelf wilt. Door het grote aanbod is het soms niet eenvoudig om uit alle materialen de juiste keuzes te maken. Wat is er allemaal te koop en waarop kunt u zoal letten? Welke opblaasbare tent u het beste kunt kiezen, hangt naast de prijs en het aantal slaapplaatsen vooral af van het soort vakantie dat u wilt gaan houden. Gaat u bijvoorbeeld rondtrekken, dan ligt het voor de hand om een opblaasbare tent te kiezen die eenvoudig (met een minimum aan handelingen) op te zetten en weer af te breken is. Het accent zal dan vaak komen te liggen op een kleinere opblaasbare tent. Ook zal de opblaasbare tent gemakkelijk te vervoeren moeten zijn. Dit speelt een minder grote rol wanneer u besluit om uw vakantie op een vaste standplaats door te brengen.

Hoe krijgt u alle kampeerspullen mee?

Uw vervoermiddel bepaalt hoe zwaar de opblaasbare tent mag zijn en hoeveel ruimte die in beslag mag nemen. Gaat u met de auto, dan luistert dat minder nauw dan wanneer u met een rugzak of een fiets op vakantie gaat. De wijze van vervoer is ook van invloed op wat u aan accessoires kunt meenemen. Ook als u met de auto gaat, zult u wel eens moeten wikken en wegen. De bagageruimte van de auto is niet onbeperkt en de auto mag maar tot een bepaald maximum worden beladen.

Past de uitrusting niet in de bagageruimte, dan kunt u gebruik maken van een dakkoffer of imperiaal. Houd wel rekening met wat u daarin stopt, want een autodak mag maar een beperkt gewicht dragen (voor de meeste auto’s geldt 50 kg, soms 75 kg). Bovendien verslechtert het weggedrag van de auto doordat het zwaartepunt wat hoger komt te liggen. Voor meer laadruimte kan ook een aanhangwagentje zorgen. Dat is minder belastend voor de auto, al moet u het gewicht waarmee de aanhangwagen op de trekhaak drukt, wel als bagage meetellen. Daarnaast krijgt u te maken met snelheidsbeperkingen.

Tip van onze tent specialist

Warm weer vereist een opblaasbare tent met een luchtige constructie. Een typische standaard kampeer zomertent heeft daarom vaak een buitentent die niet aansluit op de grond.


//
//
Producten
Afdeling verkoop
//
Retourneren
Product retourneren
//
Klantenservice
vraag maar raak!

Heb je een vraag, wil je een product retourneren of heb je een andere vraag? Kom maar op, we horen graag van je!